27.01.2018

jajka z anchois...

Składniki:


jajka 12 sztuk "M", anchois 1 puszka, majonez 3 łyżki, papryka ostra - ile potrzeba, ogórki konserwowe - ile potrzeba

jajka ugotować na twardo, wkładam do zimnej wody z solą i po zagotowaniu gotuję z 8 minut, opłukać pod zimną wodą, lepiej się obierają ze skorupki

obrane jajka przekroić wzdłuż na połowę, delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtka

do żółtek dodać z puszki anchois razem z olejem i majonezem blenderem zmiksować na gładką masę

jajka nadziewać farszem, posypać ostrą papryką, można dodać paseczki ogórków konserwowych, najlepiej smakują z ciemnym pieczywem z masłem lub do zimnej wódeczki - jajka gotowane na twardo i nadziewane bardzo lubimy zjeść i nie tylko na zakąskę ale i tak zwyczajnie na kolację...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!