Składniki:
łopatka wieprzowa bez kości 70 dag,
przyprawa do wieprzowiny 1/2 opakowania,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cebula 2 sztuki,
dynia pokrojona w kostkę 4 szklanki,
woda 4 szklanki,
kostka rosołowa 2 sztuki,
papryka chili 3/4 łyżeczki,
mąka pszenna 3 łyżki,
woda 1 szklanka
świeżą łopatkę wieprzową bez kości pokroić w małą kostkę, włożyć do garnka na gorący olej rzepakowy, posypać przyprawą do wieprzowiny, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojoną cebulę w kostkę, podsmażać z 10 minut
wsypać dynię pokrojoną w kostkę, podsmażać z 10 minut, następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa
mąkę pszenną wymieszać z wodą i zagęścić sos, dodać paprykę chili w proszku - gulasz wieprzowy z dynią, papryką chili jest bardzo rozgrzewający, sycący, aromatyczny, można zjeść z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz