5.12.2017

smaczny gulasz z łopatki z dynią...

Składniki:


łopatka wieprzowa bez kości 70 dag, przyprawa do wieprzowiny 1/2 opakowania, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, dynia pokrojona w kostkę 4 szklanki, woda 4 szklanki, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka chili 3/4 łyżeczki, mąka pszenna 3 łyżki, woda 1 szklanka

świeżą łopatkę wieprzową bez kości pokroić w małą kostkę, włożyć do garnka na gorący olej rzepakowy, posypać przyprawą do wieprzowiny, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojoną cebulę w kostkę, podsmażać z 10 minut

wsypać dynię pokrojoną w kostkę, podsmażać z 10 minut, następnie wlać wodę, dodać kostkę rosołową i pod przykryciem gotować do miękkości mięsa

mąkę pszenną wymieszać z wodą i zagęścić sos, dodać paprykę chili w proszku - gulasz wieprzowy z dynią, papryką chili jest bardzo rozgrzewający, sycący, aromatyczny, można zjeść z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!