Składniki:
grzyby zielonki 50 dag,
grzyby opieńki 50 dag,
cebula 1 sztuka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L",
tarta bułka 1 szklanka,
jajka 1 sztuka "L", bułka moczona w mleku 1 sztuka,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz mielony 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka,
olej rzepakowy - ile potrzeba
grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, zamieszać i wodę z pianą wylać na durszlak, opłukać
ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody do zakrycia grzybów i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu
grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo
grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem
na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy - pyszne kotlety grzybowo-jajeczne smakują bardzo na ciepły obiad jak również na zimno do bułki a`la burgery........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz