31.10.2017

jajeczno-grzybowe kotleciki...

Składniki:


grzyby zielonki 50 dag, grzyby opieńki 50 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L", tarta bułka 1 szklanka, jajka 1 sztuka "L", bułka moczona w mleku 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba

grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, zamieszać i wodę z pianą wylać na durszlak, opłukać

ponownie grzyby włożyć do garnka, wlać zimnej wody do zakrycia grzybów i gotować z 30 minut, ponownie wylać na durszlak, wywar można zamrozić, użyć do sosu, zupy, bigosu

grzyby posiekać na drobno, usmażyć z cebulą na oleju i wystudzić, przecisnąć przez kratkę do jajek jajka na twardo

grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem

na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy - pyszne kotlety grzybowo-jajeczne smakują bardzo na ciepły obiad jak również na zimno do bułki a`la burgery........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!