Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka,
woda 3 litry,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
kucharek 2 łyżki,
ziemniaki 8 sztuk,
liście laurowe 2 sztuki,
ziele angielskie 4 sztuki,
szczaw siekany Smak 560 gram,
śmietana gęsta 200 gram,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
jajka ugotowane na twardo 10 sztuk
pierś kurczaka zagotować i zebrać szumy-pianę, wsypać włoszczyznę startą na tarce grubsze oczka, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki
gotować do miękkości mięsa, pod koniec wsypać kucharka i dodać 2 słoiczki szczawiu, gotować z 5 minut
dodać śmietanę 12%, krótko zagotować i zdjąć z ognia, na koniec wsypać pieprz mielony, podawać z kawałkiem piersi i jajkami ugotowanymi na twardo - zupa jest pyszna na dość szybki obiad..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz