Składniki:
cannelloni 1 opakowanie,
cebula 3 sztuki,
ząbki czosnku 8 sztuk,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
szpinak mrożony 1 opakowanie,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
twaróg 25 dag,
mleko 3,2% 3/4 litra,
jajka 2 sztuki,
mąka tortowa 4 łyżki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki
w garnku na oleju podsmażyć na złocisto pokrojone cebule z posikanymi ząbkami czosnku
do cebuli dodać mrożony szpinak drobny, kucharka i podsmażać do odmrożenia szpinaku i odparowania wody
do wystudzonego szpinaku dodać twaróg, pieprz mielony i wszystko wymieszać
napełniać łyżeczką makaron cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym cienko olejem
mleko, jajka, mąkę, przyprawę w płynie dobrze roztrzepać na jednolitą masę, wlać na makaron i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 35-40 minut, kroić lekko wystudzony makaron - danie jest smaczne i sycące............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz