Składniki:
mąka tortowa 3 szklanki,
cukier 1 łyżeczka,
sól - szczypta,
jajka 2 sztuki "M",
olej rzepakowy 4 łyżki,
mleko 2-2,5 szklanki,
woda gazowana 1 szklanka,
serek twarogowy śmietankowy 40 dag,
śmietana gęsta 18% 100 ml,
cukier wanilinowy 2 łyżeczki,
cukier 2 łyżki,
sos malinowy dr.Oetker - ile potrzeba
mąkę tortową, jajka, olej, mleko, wodę, cukier, sól wsypać do naczynia i mikserem dokładnie zmiksować na lejące ciasto, odstawić na 30 minut
patelnia naleśnikarka 22 cm - patelnię tylko raz posmarować olejem i mocno rozgrzać
kłaść porcję ciasta z chochelki i smażyć złociste naleśniki
twaróg śmietankowy, cukier, cukier wanilinowy, śmietanę dobrze łyżką rozetrzeć - wymieszać na jednolitą masę
na każdy naleśnik nakładać porcję twarogu i składać na kwadraty, polać sokiem malinowym - naleśniki są pyszne, lekkie i zarazem syte i na obiad i na kolację.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz