Składniki:
wiśnie mrożone 300 gram,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
galaretka cytrynowa 1 opakowanie,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,
jogurt naturalny 180 ml,
biszkopty okrągłe 10 sztuk
z dużej 2 litrowej butelki plastikowej po soku odciąć ostrym nożem wlot, tylko tyle, aby można było wkładać biszkopty
galaretkę truskawkową rozmieszać w 450 ml gorącej wody, wlać do butelki, dodać część wiśni mrożonych bez pestek, schować do stężenia w lodówce
galaretkę agrestową rozmieszać w 300 ml gorącej wody, dodać jogurt, wymieszać, schłodzić, na galaretkę truskawkową położyć kilka biszkoptów, wlać jogurt, schować do lodówki
pozostałe odmrożone już wiśnie wsypać z sokiem do pojemnika z miarką, teraz wlać do innego naczynia tyle gorącej wody ile brakuje do 450 ml z wiśniami, w tej wodzie rozmieszać galaretkę i wlać do wiśni, zimne wlać do butelki na jogurt, do lodówki
galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zimną wlać na do butelki, schować do lodówki do stężenia
butelkę ostrożnie rozciąć wzdłuż ostrymi nożyczkami, odciąć denko i delikatnie usunąć butelkę z deseru, kroić porcje i podawać - pyszny galaretkowy deser..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz