Składniki:
KRUSZONKA:
biszkopty okrągłe 6 sztuk,
marcepan 200 gram
SERNIK:
margaryna 250 gram,
cukier 3/4 szklanki,
mleko 350 gram/zagęszczone,
twaróg 1 kg/wiaderko,
jajka 4 sztuki "L",
kasza manna 4 łyżki,
budyń waniliowy 2 opakowania,
biszkopty okrągłe 200 gram,
polewa czekoladowa - w opisie
do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę
w teflonowym garnku (nie przypali się masa serowa w trakcie gotowania) z cukrem stopić margarynę z cukrem, wlać mleko zagęszczone
włożyć ser z wiaderka, wbić całe jajka
wsypać kaszę manną z budyniami i mikserem miksować doprowadzając do zagotowania na dużym ogniu
tortownice 18 i 16 cm, na dnie rozłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć gorącą masę serową, wyrównać wierzch
czekolada gorzka 200 gram, śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając
z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, posypać marcepanową kruszonką, przycisnąć delikatnie do polewy, kruszonkę polać pozostałą polewą, schować do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest po prostu pyszny, w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz