Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
mandarynki 8 sztuk,
cukier waniliowy 1 łyżka,
cynamon 2 łyżki,
budyń czekoladowy 1 opakowanie,
cukier puder - ile potrzeba
ciasto francuskie rozwinąć z rolki na papierze, położyć na blaszce, na cieście rozłożyć gęsto cząstki obranych mandarynek zostawiając dość szerokie brzegi do podwinięcia
mandarynki posypać cukrem waniliowym, cynamonem i budyniem czekoladowym bez cukru
brzegi ciasta nałożyć na owoce, dociskając złączenie, posmarować pędzelkiem maczanym w wodzie
ostrym nożem ponacinać skośnie wierzch ciasta, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, na ciemnozłoty kolor, wystudzone posypać pudrem cukrem - pyszne na szybko aromatyczne ciasto.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz