Składniki:
karkówka 1,2 kg/bez kości,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
kminek cały 1 łyżeczka,
papryka słodka mielona Royal Brand 1/2 łyżeczki,
czosnek granulowany 1/2 łyżeczki,
przyprawa Pesto Peperroncino Royal Brand 2 łyżeczki,
kucharek 1 łyżka, liście curry Royal Brand 1 łyżka,
woda 2 szklanki
z podanych składników bez wody przygotować marynatę a liście suszone curry palcami rozkruszyć na drobno, natrzeć dokładnie całą karkówkę, zwinąć w roladę i obwiązać nicią, schować do lodówki na kilka godzin
do szybkowara włożyć karkówkę z całą marynatą, wlać wodę i zamknąć szybkowar
po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, karkówkę schować do lodówki do wystudzenia
usunąć nici, kroić cienkie plastry do pieczywa - karkówka jest smaczna, krucha, delikatna, dość pikantna i aromatyczna nutą kminku...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz