Składniki:
karkówka 1,2 kg/bez kości,
    
    olej rzepakowy 1/4 szklanki,
    
    kminek cały 1 łyżeczka,
   
    papryka słodka mielona Royal Brand 1/2 łyżeczki,
    
    czosnek granulowany 1/2 łyżeczki,
   
    przyprawa Pesto Peperroncino Royal Brand 2 łyżeczki,
  
    kucharek 1 łyżka, liście curry Royal Brand 1 łyżka,
    woda 2 szklanki 
z podanych składników bez wody przygotować marynatę a liście suszone curry palcami rozkruszyć na drobno, natrzeć dokładnie całą karkówkę, zwinąć w roladę i obwiązać nicią, schować do lodówki na kilka godzin
do szybkowara włożyć karkówkę z całą marynatą, wlać wodę i zamknąć szybkowar
po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, karkówkę schować do lodówki do wystudzenia
usunąć nici, kroić cienkie plastry do pieczywa - karkówka jest smaczna, krucha, delikatna, dość pikantna i aromatyczna nutą kminku...............SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!