Składniki:
biszkopty okrągłe 150 gram,
jogurt grecki 200 ml,
serek homogenizowany waniliowy 250 ml,
serek mascarpone 250 ml,
cukier puder 3 łyżki,
żelatyna 3 łyżeczki,
jagody 20 dag/mrożone,
galaretka agrestowa 1 opakowanie
jogurt grecki, serek homogenizowany waniliowy, mascarpone, cukier puder utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę
forma z wysuwanym dnem 22 cm lub tortownica wyłożona folią spożywczą - na dnie rozłożyć biszkopty, dodawać porcjami sernik i jagody, wmieszać w sernik i tak do wyczerpania składników, troszkę jagód zostawić do wierzchu sernika, schować do lodówki
galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody, zimną i tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin, sernik wysunąć z formy, zdjąć folię i przełożyć na talerz
sernik jest obłędnie smaczny i szybciutko się zjada................SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Pyszności !!!
Prześlij komentarz