Składniki:
biszkopty okrągłe 150 gram,
    
    jogurt grecki 200 ml,
    
    serek homogenizowany waniliowy 250 ml,
    
    serek mascarpone 250 ml,
   
    cukier puder 3 łyżki,
  
    żelatyna 3 łyżeczki,
   
    jagody 20 dag/mrożone,
  
    galaretka agrestowa 1 opakowanie 
jogurt grecki, serek homogenizowany waniliowy, mascarpone, cukier puder utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, w trakcie miksowania wlewać żelatynę 
forma z wysuwanym dnem 22 cm lub tortownica wyłożona folią spożywczą - na dnie rozłożyć biszkopty, dodawać porcjami sernik i jagody, wmieszać w sernik i tak do wyczerpania składników, troszkę jagód zostawić do wierzchu sernika, schować do lodówki 
galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody, zimną i tężejącą wlać na sernik, schować do lodówki na kilka godzin, sernik wysunąć z formy, zdjąć folię i przełożyć na talerz 
sernik jest obłędnie smaczny i szybciutko się zjada................SMACZNEGO!!! 

1 komentarz:
Pyszności !!!
Prześlij komentarz