Składniki:
udka kurczaka 4 duże,
przyprawa Pesto Peperroncino Royal Brand 3 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
curry Liście suszone Royal Brand 2 łyżki,
papryka słodka mielona Royal Brand 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
masło 1 łyżka,
pieczarki 1/2 kg,
por 1 duży,
woda 2 szklanki,
mąka pszenna 2 łyżki,
śmietana gęsta 3 łyżki,
woda 3 szklanki,
natka pietruszki 1 pęczek,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku
z olejem rzepakowym wymieszać paprykę, pieprz, kucharka, rozkruszyć liście curry i natrzeć dobrze udka kurczaka, schować do lodówki na kilka godzin
do szybkowara dodać 1 łyżkę masła i zeszklić pokrojone pory z pieczarkami
włożyć z marynatą udka kurczaka, wlać wodę 2 szklanki, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
wyjąć udka na talerz, wywar przelać do rondla, makę wymieszać z wodą i śmietaną, wlać do wywaru
mieszając doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu
wsypać natkę pietruszki i dodać przyprawę w płynie do smaku
podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz