Składniki:
pieczarki 70 dag,
cebula 2 sztuki,
masło 2 łyżki,
kostka rosołowa 1 sztuka,
woda 2 szklanki,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
śmietana gęsta 3 łyżki,
mąka pszenna 2 łyżki,
woda 2 szklanki,
natka kolendry suszona Royal Brand 1 łyżka/suszona
nieduże pieczarki obrać, pokroić w cienkie pół talarki, cebulę pokroić w kostkę
na maśle zeszklić cebulę, dodać pieczarki i na większym ogniu mieszając podsmażać, dodać kostkę rosołową
wlać 2 szklanki wody, wsypać pieprz, kucharka i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut
śmietanę z mąką wymieszać w 2 szklankach wody, wlać do sosu i gotować mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać suszoną kolendrę, wymieszać
sos smakuje jako dodatek do wielu potraw, ja podałam z kotletami jajeczno-ziemniaczanymi.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz