Składniki:
jajka 10 sztuk,
ziemniaki gotowane w mundurkach 10 sztuk,
bułka tarta 4 łyżki,
pesto peperoncino Royal Brand 3 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
mleko 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
olej rzepakowy - ile potrzeba
dzień wcześniej ugotować ziemniaki w mundurkach, obrane dodać do jajek na twardo 9 sztuk i tłuczkiem do ziemniaków dobrze rozgnieść
dodać 1 jajko, bułkę tartą, przyprawy, mleko i dokładnie wyrobić na zwartą masę
zwilżonymi wodą dłońmi formować kotlety okrągłe, z tej ilości wyszło 13 sztuk
olej dobrze rozgrzać na patelni, kłaść kotlety i lekko je spłaszczyć
smażyć na rumiano i odkładać na papierowy ręcznik - kotlety są smaczne i na ciepło i na zimno, z różnymi sosami, keczupem................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz