Składniki:
gorąca woda 400 ml,
żelatyna 1 łyżeczka,
galaretka owoce leśne 1 opakowanie,
czekolada mleczna 100 gram,
kolorowa posypka DELECTA - ile potrzeba,
jogurt naturalny 150 gram
żelatynę i galaretkę dokładnie rozmieszać w 400 ml gorącej wody i wystudzić, do chłodnej galaretki wlać jogurt i dobrze wymieszać
foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić, do foremek silikonowych z kominkiem włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki
do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc
babeczki galaretkowe przełożyć na talerz - są bardzo lekkie, smaczne i mało kaloryczne.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz