Składniki:
PULPETY:
mięso mielone 1/2 kg,
jajka 1 sztuka,
cebula 1 sztuka,
czosnek niedźwiedzi 2 łyżeczki,
kasza manna 2 łyżki,
bułka tarta 2-3 łyżki,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
mąka pszenna 4 łyżki
ZUPA:
woda 3 litry,
zupa kalafiorowa mrożonka 2 opakowania,
ziemniaki 6 sztuk,
kostka rosołowa 2 sztuki,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki
z podanych składników wyrobić masę na pulpety, mięso użyłam drobiowe mielone, formować z masy pulpety nie duże, obtaczać je w mące
wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, wsypać mrożony kalafior, kostki rosołowe i zagotować
do wywaru wkładać pulpety i gotwać wszystko z 20-25 minut na średnim ogniu
do smaku doprawić pieprzem - zupa jest lekka, smaczna.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz