Składniki:
ciasto francuskie niemrożone 1 rolka,
jabłka 2 sztuki większe,
marmolada śliwkowa 6 łyżek,
woda - ile potrzeba,
sok z cytryny 4 łyżki,
puder cukier - ile potrzeba
Ten pyszne, delikatne różyczki jabłkowe przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips
"strona jest TUTAJ"
Otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30
"kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30"
Dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową i zdrowe odżywianie również mojej rodzinki.
Skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu".
Zainspirował mnie przepis z tej stronki
"zobacz TUTAJ", jabłka umyć, wydrążarką usunąć gniazda nasienne, przekroić na połowę i pokroić w dość cienkie pół plasterki.
Do naczynia żaroodpornego wlać wodę, sok z cytryny, włożyć jabłka i do mikrofalówki na 3 minuty, wylać na durszlak.
Ciasto francuskie pokroić na 6 porcji, przez środek rozsmarować marmoladę, przy górnym brzegu układać jabłka.
Dolną część założyć do góry i zwijać w rulon, włożyć do foremki silikonowej
Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ foremki włożyć do kosza i piec 20 minut .
Wystudzone różyczki przełożyć na talerz, posypać pudrem cukrem - różyczki są delikatne, kruche, smaczne............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz