Składniki:
twaróg 1 kg/wiaderko,
cukier miętowy Royal Brand 3 łyżki,
żelatyna 4 łyżeczki,
owoce 400 gram/puszka, żurawina suszona 1 szklanka,
herbatniki 1 opakowanie,
galaretka agrestowa 2 opakowania
cukier miętowy, żelatynę rozpuścić w1,5 szklanki gorącej wody, wystudzić i wymieszać z połową sera z wiaderka, wymieszać z połową z mixu owoców z puszki odsączonymi z soku, wlać masę do formy silikonowej z kominkiem 20 cm i schować do lodówki, gdy zacznie tężeć poukładać herbatniki na wierzchu lekko wciskając do środka
galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wlać do reszty sera, wlać sok owocowy z puszki, wsypać żurawinę bez moczenia tylko opłukać i wymieszać
masę wlać do formy i schować do lodówki najlepiej na całą
galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, wymieszać z owocami i zostawić do wystudzenia, deser wyjąć z formy na talerz, gdy galaretka zacznie tężeć polać nią deser a owoce wsypać do miejsca po kominku,schować na kilka godzin do lodówki
deser jest tak smaczny smakowo i aromatycznie miętowy, że znika w mgnieniu oka....................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz