Składniki:
jabłka 1 sztuka,
kucharek - szczypta,
cynamon mielony - szczypta,
olej rzepakowy 4 łyżki,
cebula 2 sztuki,
kaszanka 3 nieduże,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka,
ziemniaki gotowane w mundurkach 4 sztuki
jabłko większe umyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić na 3 grubsze plastry, na gorącym oleju podsmażyć z obu stron posypując kucharkiem i cynamonem, przełożyć na talerz
na tłuszczu po jabłkach podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę posypaną cukrem, dodać kaszankę bez flaka pokrojoną w talarki, posypać pieprzem i usmażyć mieszając
ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać i pokroić na plasterki, kaszankę można podać na jabłkach formując ją w foremce do potraw tzw. ausztychery / pierścienie / obręcze: są przydatnym pomocnikiem w ciekawym podawaniu różnych potraw, deserów - syte, smaczne danie obiadowe...............ZAPRASZAM!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz