Składniki:
SERNIK:
twaróg zmielony 1/2 kg/wiaderko,
śmietana 30 % 250 ml/zimna,
aromat waniliowy 4 krople,
cukier 5 łyżek,
żelatyna 3 łyżki
DODATKI:
biszkopty okrągłe 200 gram,
truskawki 1 kg,
galaretka truskawkowa 2 opakowania
żelatynę rozmieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzić, zimną śmietanę 30% ubic mikserem razem z wystudzoną żelatyną, dodać ser z wiaderka, aromat waniliowy i zmiksować na małych obrotach krótko, tortownica 24 cm - na dnie rozłożyć biszkopty i dać połowę sernika
do sernika wcisnąć całe truskawki i dać resztę sernika
na serniku ułożyć gęsto plastry truskawek i schować do lodówki na do stężenia
galaretki truskawkowe rozmieszać w 800 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na truskawki, schować do lodówki najlepiej na całą noc
sernik jest tak pyszny, delikatny, smakowy, orzeźwiający że tylko go jeść i jeść...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz