Składniki:
ananas w puszce Dole-Tropical Gold 1 szklanka,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie dr. Oetker,
orzechy włoskie Kresto 1 szklanka,
nektarynka 4 dojrzałe,
galaretka agrestowa 1 opakowanie dr. Oetker
krojone ananasy z puszki wylać na sitko i odsączyć, wsypać do foremki silikonowej budyniowej lub innej
wlać galaretkę tężejącą pomarańczową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki do zastygnięcia
łuskane orzechy włoskie rozsypać na galaretce agrestowej, wsypać pokrojone drobno dojrzałe nektarynki
wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schoweać do lodówki na kilka godzin
przed wyjęciem formę polać ciepłą wodą i galaretka lekko wychodzi z formy
ananasy i orzechy włoskie Beach Flower-BACKMIT, pełną ofertę pyszności =
"zobacz TUTAJ"
deser jest pełen witamin i mniej kaloryczny................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz