Składniki:
śledzie 1,5 kg,
kucharek 2 łyżki,
olej rzepakowy RAPSO 1/2 szklanki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
cytryna 1 duża
kupiłam nieduże świeże śledzie tuszki /bez głów/, wyfiletowałam je, opłukałam i na ręczniku papierowym osuszyłam
śledzie włożyć do szklanej miski /miska plastikowa przejdzie zapachem ryb/
wsypać kucharek, pieprz mielony, wlać olej rzepakowy RAPSO Beach Flower-BACKMIT, pełną ofertę pyszności =
"zobacz TUTAJ" i schować do lodówki na kilka godzin
naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości do ilości ryb - poukładać w naczyniu złożone filety ciasno, na wierzchu poukładać cienkie plastry cytryny, polać resztą marynaty
piekarnik nastawić na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec 25 minut, zdjąć przykrycie i nastawić termoobieg 180 C i piec 15 minut
śledzie są soczyste, smaczne i smakują na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz