Składniki:
truskawki 60 dag,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
biszkopty okrągłe 150 gram,
jogurt grecki 380 ml,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
żelatyna 1 łyżeczka
forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy wsypać połowę przekrojonych na pół truskawek, wlać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i schować do lodówki, do tężejącej galaretki powkładać połowę biszkoptów i do lodówki do stężenia
jogurt grecki wymieszać z galaretką agrestową rozmieszaną z 1 łyżeczką żelatyny w 200 ml gorącej wody, truskawki przekrojone na pół rozsypać na stężałej galaretce i wlać połowę jogurtu, schować do lodówki
na stężałym jogurcie poukładać resztę biszkoptów i wlać resztę jogurtu, schować do lodówki najlepiej na całą noc
galaretka z formy silikonowej lekko wychodzi - deser jest smaczny, mało kaloryczny, orzeźwiający, tani i łatwy.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz