Składniki:
truskawki 1 kg,
jogurt gęsty 380 ml,
serek homogenizowany 250 ml,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
żelatyna 2 łyżeczki,
biszkopty okrągłe 20 sztuk,
czekolada mleczna 100 gram,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
żelatyna 1 łyżeczka
truskawki dojrzałe obrać, opłukać, kilkanaście zostawić do ozdoby, truskawki dobrze zmiksować w pojemniku blendera
zmiksowane truskawki przełożyć do naczynia i mikserem zmiksować z jogurtem gęstym, serkiem homogenizowanym waniliowym na masę gładką
galaretkę truskawkową, 2 łyżeczki żelatyny rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wystudzoną wlać do masy i dobrze zmiksować
forma silikonowa 22 cm - wlać masę do formy, poukładać biszkopty lekko je wciskając w masę
powkładać kostki czekolady nadziewanej orzechami, schować do lodówki do stężenia
truskawki pozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz
deser jest po prostu w swej prostocie przepyszny..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz