Składniki:
herbatniki 30 dag,
masło lub margaryna 15 dag,
jajka 5 sztuk,
cukier 1 szklanka,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
twaróg zmielony 1 kg/wiaderko,
czarna porzeczka 3 szklanki
ciastka kruche kupione na wagę w rozdrabniaczu zmiksować na drobno, wymieszać ze stopionym masłem i dać na dno blaszki 24x29 cm przyklepując po wierzchu
żółtka, cukier w robocie utrzeć z 5 minut na dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania
misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wymieszać
ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik
sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około 60 minut, sernik zostawić do wystudzenia i schować do lodówki na kilka godzin przed krojeniem
sernik jest delikatny, rozpływa się w ustach, jest słodko-kwaskowaty..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz