Składniki:
woda 3 litry,
kalafior 1 większy,
włoszczyzna 1 pęczek,
groszek konserwowy 1 puszka,
liść laurowy 2 sztuki,
ziele angielskie 3 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
masło 1/4 kostki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
śmietana gęsta 1/2 szklanki,
ziemniaki 6 sztuk,
koperek 1 pęczek
opłukany kalafior podzielić na małe kawałki, zalać wodą
dodać pokrojoną w kosteczkę włoszczyznę, ziemniaki, ziele i liście laurowe
gotować do miękkości ziemniaków, dodać groszek z puszki razem z zalewą, kucharka, masło, pieprz, gotować z 2 minuty
dodać śmietanę gęstą słodką 18%, wsypac posiekany koperek i doprowadzić do zagotowania
smaczna, lekka, szybka zupa................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz