Składniki:
ciasto francuskie 1 rulon/nie mrożony,
sos chili 2 łyżki,
oregano 1 łyżka,
parówki cienkie 5 sztuk,
pieczarki 20 dag,
cebula 1 większa,
ząbki czosnku 2 sztuki,
ogórek gruntowy 1 średni,
pomidory 2 sztuki,
ser żółty 15 dag
na blasze na papierze do pieczenia rozwinąć rulon ciasta francuskiego nie mrożonego, brzegi zrobić grubsze-rant, posmarować sosem chilli, posypać oregano
rozsypać cienkie parówki pokrojone drobno, pół talarki pieczarek
rozsypać talarki ogórka gruntowego, pół talarki pomidorów, pokrojoną drobniej cebulę i czosnek
piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym serem, użyłam królewski
pizzę kroić na porcje ciut przestudzoną, spód ciasta jest cienki i chrupiący.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz