Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg,
oliwa 1/4 szklanki,
woda 3 litry,
kalafior 1 średni,
warzywa mrożone 50 dag/opakowanie,
przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki,
ziele angielskie 3 sztuki,
liść laurowy 2 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
natka pietruszki 2 łyżki
mięso indyka pokroić na kostkę i na oliwie w garnku podsmażyć, wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe
po zagotowaniu dodać różyczki kalafiora i zagotować, następnie wsypać jarzynową mrożoną zupę i zagotować
gotować z 20 minut, pod koniec gotowania dodać przyprawy, natkę pietruszki
zupę można podać z grzankami, makaronem.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz