Składniki:
ogórki kiszone 6 większe,
woda 1 litr -woda z ogórków,
włoszczyzna 1 pęczek,
mięso gulaszowe z indyka 60 dag,
ziemniaki 6 sztuk,
ziele angielskie 4 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
liść laurowy 2 sztuki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
woda 3 litry,
mąka pszenna 4 łyżki,
śmietana 12% 1 kubek,
natka pietruszki 4 łyżki
ogórki kiszone zetrzeć na tarce grubsze oczka i wsypać do szybkowara /
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, wlać wodę z ogórków kiszonych
wsypać pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, umyte mięso gulaszowe indyka drobniej pokrojone
wsypać przyprawy, kucharka, wlać wodę i zamknąć szybkowar /poj. 9litrów, napełnia się do 3/4 pojemności/, gdy para zacznie syczeć zmniejszyc ogień i gotować 25 minut
spuścić ciśnienie z szybkowara, zdjąć pokrywkę, sam garnek szybkowar postawić na ogniu i zagęścić zupę mąką wymieszaną ze śmietaną 12% i odrobiną wody mieszając, wsypać zamrożoną natkę pietruszki lub świeżą
wywar jest klarowny, mięso miękkie i jest smaczna galareta na kolację i na przystawkę..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz