Składniki:
makrela wędzona 1 duża,
cebula biała 1 mała,
cebula czerwona 1 mała,
oliwki zielone 10 sztuk,
pieczarki marynowane 10 sztuk,
papryka marynowana 1 średnia/ostra,
twaróg 20 dag/śmietankowy,
jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
pieczarki marynowane na słodko-kwaśno, oliwki pokroić drobniej, cebule pokroić drobno, papryczkę chilli marynowaną pokroić drobno razem z pestkami
świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i włożyć do miski
wsypać pokrojone składniki, dodać twaróg śmietankowy i wszystko dokładnie wymieszać
na koniec dodać posiekane jajka ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę
pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz