17.01.2015

makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro...

Składniki:


makrela wędzona 1 duża, cebula biała 1 mała, cebula czerwona 1 mała, oliwki zielone 10 sztuk, pieczarki marynowane 10 sztuk, papryka marynowana 1 średnia/ostra, twaróg 20 dag/śmietankowy, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki


pieczarki marynowane na słodko-kwaśno, oliwki pokroić drobniej, cebule pokroić drobno, papryczkę chilli marynowaną pokroić drobno razem z pestkami

świeżą makrelę wędzoną dokładnie obrać z ości i włożyć do miski

wsypać pokrojone składniki, dodać twaróg śmietankowy i wszystko dokładnie wymieszać

na koniec dodać posiekane jajka ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę

pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!