Składniki:
2 sztuki kiełbasa złota z serem,
1 sztuka cebula,
4 łyżki olej rzepakowy,
6 sztuk pomidory dojrzałe,
1 szklanka woda,
20 dag fasola żółta szeroka,
1 łyżeczka papryka ostra,
- do smaku maggi,
2 łyżki koperek siekany,
1/2 opakowania makaron ugotowany
kiełbasę "złocista z serem" pokroić na półplasterki
na oleju rzepakowym podsmażyć kiełbasę i dodać cebulę pokrojoną
pomidory sparzone zmiksować razem ze skórką w blenderze
pomidory zmiksowane dodać do kiełbasy
dolać 1 szklankę wody, jeśli pomidory po zmiksowaniu są gęste - ja dolałam szklankę wody z gotowanej fasoli
gotować na małym ogniu z 5 minut
potem dodać pokrojoną, ugotowaną fasolę
dodać paprykę ostrą, maggi do smaku i gotować ze 2 minuty
na koniec dodać koperek posiekany i wymieszać
podać z ugotowanym makaronem np. świderki........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz