3.08.2013

pomidorowe leczo z kiełbasą i makaronem...

Składniki:


2 sztuki kiełbasa złota z serem, 1 sztuka cebula, 4 łyżki olej rzepakowy, 6 sztuk pomidory dojrzałe, 1 szklanka woda, 20 dag fasola żółta szeroka, 1 łyżeczka papryka ostra, - do smaku maggi, 2 łyżki koperek siekany, 1/2 opakowania makaron ugotowany

kiełbasę "złocista z serem" pokroić na półplasterki

na oleju rzepakowym podsmażyć kiełbasę i dodać cebulę pokrojoną

pomidory sparzone zmiksować razem ze skórką w blenderze

pomidory zmiksowane dodać do kiełbasy

dolać 1 szklankę wody, jeśli pomidory po zmiksowaniu są gęste - ja dolałam szklankę wody z gotowanej fasoli

gotować na małym ogniu z 5 minut

potem dodać pokrojoną, ugotowaną fasolę

dodać paprykę ostrą, maggi do smaku i gotować ze 2 minuty

na koniec dodać koperek posiekany i wymieszać

podać z ugotowanym makaronem np. świderki........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!