Składniki:
4 sztuki podudzia kurczaka,
2 litry woda,
2 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liście laurowe,
2 łyżki vegeta,
1 pęczek natka pietruszki,
1/4 szklanki olej,
1 łyżka tarta bułka,
1 łyżeczka papryka ostra,
1 główka czosnek młody,
- ile potrzeba koperek
podudzia umyte gotować z 20 minut z przyprawą kucharka, liśćmi laurowymi i zielem angielskim
podudzia wyjąć na talerz do ostudzenia a wywar zostawić na później do jakiejś zupy
w blenderze zmiksować natkę pietruszki
w misce wymieszać natkę z olejem, bułką tartą, papryką na papkę
obłożyć z obu stron podudzia
w naczyniu żaroodpornym piec w 200C około 20 minut pod przykryciem
potem dołożyć młody czosnek z 10 minut bez przykrycia
jest i wywar na zupę i są smaczne podudzia na dobry obiad........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz