Składniki:
50 dag wątróbka z kurczaka,
2 łyżki mąka pszenna,
3 łyżki masło klarowane,
1 łyżeczka pieprz mielony,
- do smaku sól morska guerande Royal Brand,
1 sztuka cebula,
20 dag pieczarki
wątróbkę oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć
posypaną mąką i pieprzem wątróbkę usmażyć na maśle klarowanym
do wątróbki wsypać pokrojoną cebulę i pieczarki
pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 10-15 minut
na talerzu posypać do smaku solą morską guerande........SMACZNEGO!!!
Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz