Składniki:
400 ml jogurt naturalny gęsty,
3 łyżeczki żelatyna,
1/2 szklanki woda wrząca,
1 sztuka galaretka truskawkowa,
1 opakowanie biszkopty,
2 szklanki truskawki do miksowania,
2 łyżeczki żelatyna,
1/2 szklanki woda wrząca,
1 opakowanie galaretka cytrynowa,
2 łyżki cukier do miksowania truskawek
galaretkę truskawkową wymieszać w 300 ml gorącej wody i do stężenia - potem galaretkę pokroić na kawałeczki
żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z zimnym jogurtem naturalnym
do naczynia włożyć biszkopty i zalać jogurtem i kawałkami galaretki - do lodówki do stężenia
truskawki z miksować z cukrem w blenderze
żelatynę wymieszać w gorącej wodzie i wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami
galaretkę cytrynową wymieszać w 400 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia
na jogurt rozłożyć zmiksowane truskawki
na to rozłożyć pokrojone na plastry truskawki i zalać tężejącą galaretką cytrynową
na wierzchu ułożyć biszkopty lekko je wciskając w galaretkę
do lodówki na kilka godzin do stężenia
wyjąć z naczynia na talerz i można zajadać przysmak deserowy.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz