18.06.2013

wątróbka z pieczarkami i solą guerande...

Składniki:


50 dag wątróbka z kurczaka, 2 łyżki mąka pszenna, 3 łyżki masło klarowane, 1 łyżeczka pieprz mielony, - do smaku sól morska guerande Royal Brand, 1 sztuka cebula, 20 dag pieczarki

wątróbkę oczyścić z błonek, żyłek, opłukać i osuszyć

posypaną mąką i pieprzem wątróbkę usmażyć na maśle klarowanym

do wątróbki wsypać pokrojoną cebulę i pieczarki

pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 10-15 minut

na talerzu posypać do smaku solą morską guerande........SMACZNEGO!!!
Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!