Składniki:
50 dag truskawki na mus,
4 łyżki cukier,
1 opakowanie galaretka truskawkowa,
- ile potrzeba herbatniki małe,
1 opakowanie galaretka brzoskwiniowa,
20 dag truskawki
truskawki umyte zmiksować z cukrem w blenderze
galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wymieszać z musem
wlać do naczynia i dołożyć małe herbatniczki z czekoladą
schować do lodówki do stężenia
galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić
umyte truskawki pokroić na plasterki i rozłożyć je na musie
dodać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin
aby dobrze wyjąć deser z naczynia to wkładam na chwilę do miski z gorącą wodą - deser lekko po tym wychodzi
deser jest lekki, mało słodki i na upały najlepszy........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz