Składniki:
6 sztuk jajka gotowane na twardo,
3 szklanki woda,
1 sztuka kostka warzywna,
3 łyżki musztarda sarepska,
1 łyżka cukier,
- do smaku maggi,
2 łyżki śmietana,
2 łyżki mąka pszenna,
1/2 szklanki woda,
2 łyżki natka pietruszki
do wody dodać kostkę warzywną i zagotować
dodać 3 łyżki musztardy sarepskiej i z 5 minut na małym ogniu gotować
do smaku dodać cukier, maggi
sos zagęścić mąką wymieszaną z 18% śmietaną i wodą -
dodać 2 łyżki mrożonej natki pietruszki lub świeżej
jajka ugotować na twardo i w zimnej wodzie je ostudzić
jajka podać sosie i np. z ziemniakami, ryżem na obiad.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz