6 sztuk jajka gotowane na twardo, 3 szklanki woda, 1 sztuka kostka warzywna, 3 łyżki musztarda sarepska, 1 łyżka cukier, - do smaku maggi, 2 łyżki śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki natka pietruszki
do wody dodać kostkę warzywną i zagotować
dodać 3 łyżki musztardy sarepskiej i z 5 minut na małym ogniu gotować

sos zagęścić mąką wymieszaną z 18% śmietaną i wodą - dodać 2 łyżki mrożonej natki pietruszki lub świeżej
jajka ugotować na twardo i w zimnej wodzie je ostudzić
jajka podać sosie i np. z ziemniakami, ryżem na obiad.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!