Składniki:
6 średnie pieczarki,
1 sztuka cebula,
1 łyżeczka masło,
1 rolka ciasto francuskie,
3 sztuki parówki cienkie,
6 plasterków ser zółty,
- ile potrzeba przyprawa do pizzy,
1 sztuka jajko
pieczarki z cebulą usmażyć na maśle - NIE SOLIĆ - pieczarki nie puszczą wody i są jędrniejsze, zostawić do ostudzenia
ciasto kupiłam w realu nie mrożone - podzielić na 6 kwadratów - ja tnę nożyczkami razem z papierem od ciasta, potem jest łatwo ciasto od papieru odwinąć
na środku ułożyć 1/2 parówki i łyżkę pieczarek
na wierzch położyć plasterki sera i posypać przyprawą do pizzy
złożyć z ciasta trójkąty
posmarować roztrzepanym jajkiem i widelcem skleić brzegi
trójkąty położyć na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piecyku 200C 25-30 minut
najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia.......SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Ale nabrałam ochotę na coś takiego "parówkowego":) Pysznie wyglądają!
Prześlij komentarz