6 średnie pieczarki, 1 sztuka cebula, 1 łyżeczka masło, 1 rolka ciasto francuskie, 3 sztuki parówki cienkie, 6 plasterków ser zółty, - ile potrzeba przyprawa do pizzy, 1 sztuka jajko
pieczarki z cebulą usmażyć na maśle - NIE SOLIĆ - pieczarki nie puszczą wody i są jędrniejsze, zostawić do ostudzenia
ciasto kupiłam w realu nie mrożone - podzielić na 6 kwadratów - ja tnę nożyczkami razem z papierem od ciasta, potem jest łatwo ciasto od papieru odwinąć

na wierzch położyć plasterki sera i posypać przyprawą do pizzy
złożyć z ciasta trójkąty
posmarować roztrzepanym jajkiem i widelcem skleić brzegi
trójkąty położyć na papierze do pieczenia i piec w nagrzanym piecyku 200C 25-30 minut
najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia.......SMACZNEGO!!!
Ale nabrałam ochotę na coś takiego "parówkowego":) Pysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń