Składniki:
50 dag wątróbka z indyka,
1 łyżka imbir mielony Royal Brand,
1 łyżeczka sos sojowy,
1/2 kostki masło do smażenia,
4 łyżki mąka do obsypania,
2 duże cebula,
6 ząbków czosnek,
- do smaku sól morska różowa Royal Brand,
- do smaku pieprz czarny mielony
wątróbkę oczyścić, opłukać, podzielić na mniejsze kawałki i namoczyć w mleku na kilka godzin, potem wylać ją na sito, nie płukać
wątróbkę przełożyć do miski i wymieszać ją z imbirem, sosem sojowym i odstawić na 30 minut - potem obsypać mąką i smażyć na gorącym maśle na rumiano
na osobnej patelni usmażyć na maśle cebulę i czosnek - usmażone dodać do wątróbki i pod przykryciem dusić z 3-5 minut na małym ogniu
posolić popieprzyć do smaku na talerzu przed jedzeniem......
SMACZNEGO!!!
Imbir Royal Brand przyprawa - zastosowanie: do potraw słodkich jak i pikantnych, do ciast, pierników, do zup mięsnych i rybnych, do mięs nacierania, można dodać do keczupu, piwa a herbata z imbirem poprawia krążenie - zapach: silnie aromatyczny, korzenny z nieco słodkawą nutą - smak: palący lekko gorzki, rozgrzewający
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz