Składniki:
1 nieduża kapusta biała,
2 sztuki kostka rosołowa,
1 łyżeczka papryka ostra,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
3 łyżki olej,
3 sztuki kiełbasa podwawelska,
1 sztuka cebula,
2 ząbki czosnek,
10 sztuk pomidory zmiksowane,
2 łyżki koperek mrożony,
2 szklanki woda
kapustę pokroić dość drobno i zalać wrzątkiem - wodę odlać i kapustę przełożyć do garnka - wlać 2 szklanki wody - dodać kostki, paprykę i gotować do miękkości
umyte pomidory ze skórką zmiksować
na oleju zrumienić kiełbasę pokrojoną w kostkę - dodać pieprz mielony, cebulę i czosnek - wlać pomidory i podsmażać ze 3 minuty
kiełbasę dodać do kapusty i gotować z 5 minut - na koniec dodać koperek mrożony lub świeży.......
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Myślę, że pasowało by to do kopytek i fajnie by smakowało.
Prześlij komentarz