Składniki:
7 sztuk ziemniaki,
1 sztuka cebula,
2 sztuki parówki cienkie,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1 łyżeczka jarzynka,
1 sztuka jajko,
4 sztuki mąka pszenna,
- ile potrzeba olej do smażenia,
- w opisie sos czosnkowy
przygotować ziemniaki obrane, cebule i parówki
sos na szybko czosnkowy: 2 ząbki czosnku rozgnieść w prasce do miseczki, dodać kubek jogurtu, pieprz i cukier do smaku i wymieszać
w blenderze na tarce utrzeć ziemniaki, cebulę, parówki
dobrze wymieszać z jajkiem, pieprzem mielonym, mąką, jarzynką
na gorącym oleju usmażyć na złocisto placki z obu stron
usmażone kłaść na ręczniku papierowym
chrupiące placki najlepiej smakują z sosem czosnkowym.......
SMACZNEGO!!!
1 komentarz:
Brzmi ineteresująco z tymi parówkami:)
Prześlij komentarz