Składniki:
1 kg kości schabowe,
- po 2 sztuki ziele i liść,
5 litrów woda,
1 pęczek włoszczyzna,
4 sztuki ziemniaki,
1 łyżeczka papryka ostra,
1 łyżka jarzynka,
1 łyżka sos sojowy łagodny,
1 średnia kapusta włoska,
2 łyżki natka pietruszki
kości schabowe ugotować z zielem angielskim, liściem laurowym, jarzynką do miękkości - kości wyjąć i wsypać rozdrobnioną na średnio w blenderze włoszczyznę i zagotować
włożyć pokrojone ziemniaki, obrane mięso z kości i gotować z 15 minut
kapustę włoska dość drobno pokroić i wsypać do zupy - gotować z 15 minut
do smaku dodać paprykę ostrą, sos sojowy, natkę pietruszki mrożonej lub świeżej
smaczna, lekka zupa z kapusty włoskiej......
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz