4.12.2012

kapusta biała w pomidorach na kiełbasie...

Składniki:


1 nieduża kapusta biała, 2 sztuki kostka rosołowa, 1 łyżeczka papryka ostra, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 3 łyżki olej, 3 sztuki kiełbasa podwawelska, 1 sztuka cebula, 2 ząbki czosnek, 10 sztuk pomidory zmiksowane, 2 łyżki koperek mrożony, 2 szklanki woda

kapustę pokroić dość drobno i zalać wrzątkiem - wodę odlać i kapustę przełożyć do garnka - wlać 2 szklanki wody - dodać kostki, paprykę i gotować do miękkości

umyte pomidory ze skórką zmiksować

na oleju zrumienić kiełbasę pokrojoną w kostkę - dodać pieprz mielony, cebulę i czosnek - wlać pomidory i podsmażać ze 3 minuty

kiełbasę dodać do kapusty i gotować z 5 minut - na koniec dodać koperek mrożony lub świeży.......
SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Myślę, że pasowało by to do kopytek i fajnie by smakowało.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!